Літо не для відпочинку

АРХЕОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ НАУКОВА РОБОТА ЗІ СТУДЕНТАМИ Новини

З 24 липня по 1 серпня 2023 р. студенти четвертокурсники історичного факультету Кам’янець-Подільського Національного Університету імені Івана Огієнка, спеціальності 032 Історія та археологія, долучились до археологічних досліджень у Державному історико-культурному заповіднику “Межибіж”.

Цьогоріч літній сезон продовжується на території замчища. До пошуку старожитностей залучені не лише науковці сектору археології заповідника, а й студенти практиканти та волонтери. В ролі останніх виступили представники групи IstA1—B20: Павлинський Юрій, Свідніцька Валерія та Атаманчук Руслан.

Виконуючи різноманітні роботи, здобули корисний професійний досвід відзначившись цікавими знахідками. Поміж робочими моментами відвідали музеї на території заповідника. Також мали можливість заслухати цікаві лекції від археолога Олександра Васильовича Надвірняка та професійного реставратора творів кераміки та скла Івана Миколайовича Костенка.

Від всіх нас хочемо висловити вдячність директору Олегу Григоровичу Погорільцю та колективу Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” за чудову організацію дозвілля, умов проживання, харчування та за корисні подарунки.

Юрій Павлинський