ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ. АГРЕСОРЕ, МИ ПРАЦЮЄМО!

Новини

На історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка триває навчальний процес, здобувачі вищої освіти проходять практику, готуємось до наукових конференцій…

22 лютого 2023 року пройшло планове засідання кафедри археології, спеціальних історичних і правознавства дисциплін. Воно відбувалось під головуванням завідувача кафедри, доктора історичних наук, професора Олександра Федькова.

Важливим питанням порядку денного стали звіти аспірантів. Максим Сльозкін доповів про роботу над темою дисертації «Міжнаціональні відносини в українських губерніях Правобережної України у публічному дискурсі початку ХХ ст.», Андрій Продан про проблему «Контрабанда політичної літератури через українські губернії Російської імперії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.» та Антон Ковальчук про тему ««Правда» (1908–1912) та соціал-демократичний рух в українських губерніях Російської імперії». Вони повідомили основні результати своєї наукової роботи, готовність певних розділів дисертації. Науковці кафедри, заслухавши звіти, дали свої зауваження та пропозиції щодо проведення досліджень та написання дисертаційних робіт.

Особливу увагу приділили питанням профорієнтаційної роботи кафедри. Обговорили Положення про врегулювання конфліктних ситуацій у КПНУ ім. І. Огієнка. Розглядалось також питання про підготовку до конференції науково-педагогічних працівників, докторантів і аспірантів університету за підсумками науково-дослідної роботи у 2022 році. Під час засідання розглянули й інші питання життєдіяльності кафедри та організації її роботи. Науково-педагогічні працівники, аспіранти долучилися до обговорення усіх питань порядку денного. Усвідомлюємо, що лише завдяки стійкості ЗСУ в боротьбі з російським агресором маємо можливість займатися улюбленою справою.